Eikenprocessierups bestrijden (EPR)
Wist u dat De Groenmakers u kan helpen met het bestrijden van de eikenprocessierups (EPR)?
Veel bedrijven en instanties zijn zich in gaan zetten voor het preventief bestrijden van de rupsen. In veel gemeentes zijn nestkasten geplaatst voor de natuurlijke vijanden van de EPR. Vogels zoals de boomklever, kool- en pimpelmees eten de rupsen maar ook vleermuizen zijn een belangrijke partner in de bestrijding, zij eten de vlinders.
Als de preventieve maatregelen niet voldoende zijn geweest en u toch overlast ervaart door de eikenprocessierups dan kunt u terecht bij De Groenmakers. Bij De Groenmakers bestrijden wij de processierups door de nesten te behandelen met Catefix. De nesten in kapselen met Catefix is de meest veilige en duurzame manier om rupsen met brandharen te bestrijden. Catefix is een nieuw product op de markt waar u misschien nog niet van heeft gehoord. Het is 100% BIOLOGISCH | 100% NATUURLIJK | 100% PLANTAARDIG. Klik hier voor de datasheet.
Het werkt in 5 eenvoudige stappen:
- STAP 1 Eerst schudden we voor gebruik en dan gieten we het direct in de lagedrukspuit.
- STAP 2 We beginnen met het sprayen van een ring rondom het nest, daarna over het nest, tot dat alles is bedekt.
- STAP 3 Wanneer de buitenkant volledig is bedekt, injecteren we vervolgens Catefix in het nest. Dit doen we door de spuit bovenin het nest te houden zodat alle rupsen doordrenkt worden met Catefix. De rupsen gaan vervolgens bewegen en komen tezamen met hun brandharen vast te zitten. Ook halverwege het nest goed aan de buitenzijde behandelen en tevens injecteren.
- STAP 4 We wachten 1-2 minuten en kijken of alle rupsen goed in contact zijn geweest met Catefix. Is dit niet het geval dan behandelen we het nest nog een keer na. Catefix droogt in een aantal uur op en vormt een "glas" harde verbinding in en rondom het nest.
- STAP 5 Deze is voor de natuur: het nest krimpt langzaam en droogt in. De vogels beginnen dan van het nest te eten en langzaam verdwijnt het nest totaal.
U kunt natuurlijk ook kiezen voor het wegzuigen van de nesten. Onze mensen hebben speciale kleding en machines om dit veilig voor u te kunnen doen. De overblijfselen worden daarna naar een erkend bedrijf afgevoerd.
Het bestrijden van de rups is belangrijk om mens en dier te beschermen. De klachten die kunnen ontstaan na contact met de brandharen lopen uiteen; van jeuk en irritatie tot overgeven en kortademigheid. Waar mensen vooral last hebben van oppervlakkige klachten, kunnen de brandharen bij (huis)dieren ook intern voor veel problemen zorgen.
Wanneer er sprake is van gevaar, grote schade of andere urgente problemen, kunt u contact opnemen met onze calamiteitenlijn: 06 30 31 6907